İndirim

Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık

%20
200,00 TL
160,00 TL
Stok Kodu
9786059925518
Fiyat
200,00 TL + KDV
*17,24 TL'den başlayan taksitlerle
Hızlı Gönderi

 Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık
M. Akif Duman

     Eş anlamlılık nedir? Dilde eş anlamlılık var mıdır? Yoksa iki kelimenin aynı olması imkansız mıdır? Kimler eş anlamlılık vardır diyor? Kimler eş anlamlılığın imkansızlığını vurgular? Gottlob Frege örneği nedir? Extensional ve intensional anlamın konu ile alakası ne? Eş anlamlılık "belirsizlik” içinde ne derece mühim bir yer tutar? Goodman’ın görüşleri hangi yöndedir? Sorites paradox nedir? Kırmızı ip, mısır koçanı örneği bize neyi ispatlar? Dilde belirsizliğin teorisi ne derece sistematiktir? Bertrand Russell’ın ideal dil ve limitsiz belirsizlik görüşleri neler? Charles S. Peirce, doğal dilin sınırlarında belirsizlik bulabilmiş midir? Max Black, "fringe of application” ve "fuzzy logic” ile ne kast eder? Carl G. Hempel, dil tavrının ölçülemezliği hakkında neler söyler? Ludwig Wittgenstein’ın tehlikeli oyunları ne derece belirsizlik içindedir? Friedrich Waismann’ın " open texture” teorisi ne kadar "anti”dir? Willard van Orman Quine, "göstergelerin mizacı” ile ne demek ister? Adam Schaff, neden "ideal dilin nihai sonu”nu ilan eder. Söz, sözcük, lakırtı, laf, lafız, kavil, kelime ve kelâm arasındaki fark ne? Karşıt ve zıt anlam ayrı mıdır? Eş anlamlılık meselesinin halli için neler yapılabilir? Kesin, genel, tartışmaya kapalı ve sabit yargılar vermekten ziyade "izah” etmek suretiyle bu soruları cevaplamaya çalıştık.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Barkod (ISBN)

 9786059925518 - 978-605-9925-51-8

Eser Adı

Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık

Türü

Klasik Felsefe

Yazar

M. Akif Duman

Yayınevi

Litera Yayıncılık

Kâğıt Kalitesi

 Holmen 60 gr.

Sayfa Sayısı

163

Ebat

13,5 x 21

Baskı Yılı

2021

Etiketler :
Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık M.Akif Duman'ın Eserlerinden Biri Olan Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık En Uygun Fiyat, Hızlı Kargo Ve Kapıda Ödeme Seçenekleriyle literakitap.com’da! Antik Felsefe Kitapları. Çağdaş Felsefe 9786059925518 Dilde Belirsizlik ve Eş Anlamlılık

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.