İndirim

Dindarlık ve Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi

%20
350,00 TL
280,00 TL
Stok Kodu
9786059925495
Fiyat
350,00 TL + KDV
*30,17 TL'den başlayan taksitlerle
Hızlı Gönderi

Dindarlık ve Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi
Nezar Alsayyad & Mejgan Massoumi

     Kentleşme ve radikal dincilik arasındaki ilişki oldukça karmaşıktır. Bu kitap, farklı dini radikallik biçimlerine ait dinamiklerin kentte nasıl üretildiğini, nasıl temsil ve tecrübe edildiğini araştırmaktadır. Kitap, iki önemli olgu arasında ilişki kurmaya çalışmaktadır. Dünya nüfusunun büyük kısmının kırsal hayattan kentsel hayata olan tarihi geçişi ve dinin dünyanın birçok yerinde modern yaşamı şekillendiren temel bir güç olarak yeniden canlanması.

     Kitaba katkıda bulunanlar, belirli coğrafi bölgelere odaklı ulus ötesi sorgulama yaparak, radikal gruplar, hareketler ve örgütler tarafından yaratılan entelektüel ve pratik sorunları araştırmaktadırlar. Yazarlar, Hıristiyanlık, Hinduizm, İslam ve Museviliğe ait aşırı dinci pratiklerin, küresel kent mekânının yeniden üretimine nasıl katkıda bulunduğuna odaklanmaktadırlar. Çalışmaları, dini tutuculuğun veya doktrinlerin, kentsel terörün ve şiddetin temel sebebi olarak görülmesinin çok tehlikeli bir indirgeme olduğunu göstermektedir. Bunun yerine, bu tür olguların modernitenin mücadelelerinin açık birer dışavurumu olarak anlaşılması gerektiğini savunmaktadırlar.
     AlSayyad ve Massoumi’nin editörlüğünü yaptığı bu kitap, antropoloji, coğrafya, sosyoloji, dini çalışmalar ve kent çalışmaları alanlarından farklı dini radikalliklerin kültürel ve siyasal sonuçlarını gözler önüne seren çeşitli kışkırtıcı eserlerin yaratıcı bir derlemesi olup, din ve kent konuları ile ilgilenenler için etkileyici bir çalışmadır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Barkod (ISBN)

9786059925495 - 978-605-9925-49-5 

Eser Adı

Dindarlık ve Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi  Fundamentalist Kentin Olabilirliği

Türü

Kentleşme, Mimari ve Estetik 

Yazar

Nezar Alsayyad & Mejgan Massoumi
Çeviri: Şevket Emek Ataman

Yayınevi

Litera Yayıncılık

Kâğıt Kalitesi

Kitap Kağıdı

Sayfa Sayısı

478

Ebat

13,5 x 21

Baskı Yılı

2015

Dindarlık ve Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi Nezar Alsayyad & Mejgan Massoumi’nin Eserlerinden Biri Olan Dindarlık ve Kentsel Mekân En Uygun Fiyat, Hızlı Kargo Ve Kapıda Ödeme Seçenekleriyle literakitap.com’da! Çağdaş Felsefe Kitapları. Çağdaş Felsefe 9786059925495 Dindarlık ve Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.