İndirim

KENTSEL DÖNÜŞÜM - Neden Nasıl ve Kim için

%40
325,00 TL
195,00 TL
Stok Kodu
9786059925341
Fiyat
325,00 TL + KDV
*21,01 TL'den başlayan taksitlerle
Hızlı Gönderi
Kentsel Dönüşüm
Betül Duman & İsmail Çoşkun

        Dünya Nasıl Dönüştü?
        Biz Nasıl Dönüşüyoruz?
        Kentler Neye Dönüşüyor?

     Bu çalışma hem dünya deneyimini hem de Türkiye’deki uygulamaların yansımalarını neden, nasıl ve kim için soruları çerçevesinde eleştirel bir bakış açısıyla çözümleyen yazılardan oluşmaktadır. Konu çok daha fazla tartışmayı, araştırmayı ve çözümlemeyi içerecek canlılık ve öneme sahip. Bu çalışma mevcut tartışmaları tüketme iddiasında değil. Daha ziyade yeni tartışmalara imkân vermeye, kentsel dönüşümü farklı boyutlarıyla, özellikle dünya deneyimi bağlamında tartışmaya açmaya yönelik mütevazı bir girişim. Bu anlamda kitap yeni tartışmalara yol açtığı ölçüde yola çıkış amacını bir nebze gerçekleştirmiş olacaktır.

     Türkiye’de kentsel alanlar yaygın ve hacimli uygulamalar ile şantiye alanına dönüşmekte, sosyal doku bütün katmanları ile bu değişim ve dönüşüm süreçlerinin şu veya bu şekilde tesirlerini yaşamaktadır. Kentsel dönüşümün yaygın ve yoğun uygulamaları, kentsel dönüşüm olgusunun sadece geçtiğimiz on yılın değil, önümüzdeki yirmi otuz yılın daha canlı bir konusu olmaya devam edeceğinin bütün göstergelerini sunmaktadır.

     Elinizdeki kitapta yer alan çalışmaların kaynakçaları kentsel dönüşümle ilgili tartışmaların ve yayınların zenginliğini göstermektedir. Bu zenginlik uygulamaların oturmamışlığını ve aynı zamanda daha fazla tartışmaya olan ihtiyacı da göstermektedir. Elinizdeki kitap bilineni tekrar etmeyi değil, dünya deneyimini ve Türkiye tecrübesini "neden, nasıl ve kim için” soruları etrafında yeniden tartışmayı hedeflemektedir.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Barkod(ISBN)

978-605-9925-341 - 9786059925341 

Eser Adı

Kentsel Dönüşüm

Türü

Kentleşme, Mimari ve Estetik 

Yazar

Derleyen: Betül Duman & İsmail Çoşkun 

Yayınevi

Litera Yayıncılık

Kâğıt Kalitesi

Kitap Kağıdı

Sayfa Sayısı

533

Ebat

13,5 x 21

Baskı Yılı

2015


KENTSEL DÖNÜŞÜM - Neden Nasıl ve Kim için Betül Duman & İsmail Çoşkun'un Eserlerinden Biri Olan Kentsel Dönüşüm ''Neden Nasıl ve Kim İçin'' En Uygun Fiyat, Hızlı Kargo Ve Kapıda Ödeme Seçenekleriyle literakitap.com’da! Çağdaş Felsefe Kitapları. Çağdaş Felsefe 9786059925341 KENTSEL DÖNÜŞÜM - Neden Nasıl ve Kim için

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.