İndirim

Şehristânî'nin İbn Sînâ Eleştirisi

%20
275,00 TL
220,00 TL
Stok Kodu
9786059925853
Fiyat
275,00 TL + KDV
*23,70 TL'den başlayan taksitlerle
Hızlı Gönderi
Şehristânî’nin İbn Sînâ Eleştirisi
Ömer Ali Yıldırım
    İslam dünyasında da felsefe ve filozoflara yönelik, bilhassa da İbn Sînâ felsefesine yönelik bir eleştiri güçlü bir şekilde var olmuştur. Bu eleştirileri onun felsefesini yıkma ya da felsefenin toptan iptaline yönelik bir çabadan ziyade, felsefî düşüncenin varlığına dair bir gösterge ve devamına yönelik de bir çaba olarak anlamak isabetli olacaktır. Bu çalışmada İbn Sînâ felsefesine İslam dünyası içerisinden, daha ziyade kelam ve dinler tarihçisi kimliğiyle tanınan Şehristânî tarafından yöneltilen eleştiriler incelenmektedir. Şehristânî’yi filozof yönüyle öne çıkaran bu çalışma, bir felsefeyi diğer bir felsefeyle aşma çabasında olan bir mücadeleyi sahneye koymaya ve değerlendirmeye gayret etmektedir. İslam dünyasında Gazzâlî’nin Tehâfütü’l-Felâsife adlı eseriyle başlayan bir eleştiri geleneğinden başka, Şehristânî’nin Musâra‘atu’l-Felâsife adlı eseriyle tezahür eden ve Nasrettin et-Tûsî’nin Musâri‘u’l-Musâri‘ adlı eseriyle devam eden bir diğer İbn Sînâ felsefesi eleştiri geleneğini ortaya koyma bu çalışmadaki bir diğer amaçtır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Barkod (ISBN)

9786059925853 - 978-605-9925-85-3

Eser Adı

Şehristânî’nin İbn Sînâ Eleştirisi

Türü

Araştırma - İnceleme

Dil

Türkçe

Yazar

Ömer Ali Yıldırım

Yayınevi

Litera Yayıncılık

Kâğıt Kalitesi

Kitap Kâğıdı

Sayfa Sayısı

368

Ebat

13,5 x 21

Baskı Yılı

2016

Şehristânî'nin İbn Sînâ Eleştirisi Ömer Ali Yıldırım'ın Eserlerinden Biri Olan Şehristânî’nin İbn Sînâ Eleştirisi En Uygun Fiyat, Hızlı Kargo Ve Kapıda Ödeme Seçenekleriyle literakitap.com’da! Antik Felsefe Kitapları. Klasik Felsefe 9786059925853 Şehristânî'nin İbn Sînâ Eleştirisi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.